Pompierii au intervenit în șase localități din Neamț pentru stingerea incendiilor de vegetație

Zeci de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări în județul Neamț, unde pompierii au intervenit în șase localități pentru a stinge incendiile. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în cartierul Văleni din Piatra-Neamț, unde au ars aproximativ 20 de hectare.

Ieri, forțe și mijloace de intervenție de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea a șase incendii de vegetație uscată, care au afectat mai multe localități din județul Neamț.

Primul incendiu a fost raportat la ora 09:05 în satul Siliștea, comuna Români, unde au ars 2 hectare de vegetație uscată. La ora 10:01, un alt incendiu a izbucnit în satul Hociungi, comuna Moldoveni, unde 2000 de metri pătrați de vegetație au fost mistuiți de flăcări.

La ora 13:57, în satul Poienile Oancei din comuna Stănița, un alt incendiu a distrus un hectar de vegetație uscată. Mai târziu, la ora 17:58, un incendiu similar a izbucnit în satul Buruienești din comuna Doljești, afectând tot un hectar de vegetație.

Cel mai mare incendiu a fost raportat la ora 18:06, în cartierul Văleni din municipiul Piatra-Neamț, unde aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată au fost distruse de flăcări. Ultimul incendiu a fost semnalat la ora 18:26, în satul Lunca din comuna Vânători Neamț, pe albia râului Nemțișor, unde au ars 15 metri pătrați de vegetație uscată și 50 de kilograme de deșeuri menajere.

Cauza probabilă a acestor incendii a fost utilizarea focului deschis în spații deschise, cu excepția incendiului din comuna Moldoveni, unde s-a stabilit că incendiul a fost provocat de scântei provenite de la un aparat electric de tăiat.

PUBLICITATE