Incendiu puternic într-o comună din Neamț: acoperișuri și bunuri gospodărești distruse (VIDEO)

Pompierii nemțeni au intervenit ieri pentru a stinge un incendiu care a cuprins o gospodărie din comuna Ion Creangă. Flăcările au distrus acoperișul casei și al mai multor anexe, iar o femeie a fost transportată la spital din cauza unui atac de panică.

„La ora 15:28, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Ion Creangă pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Ion Creangă.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la acoperișul unei case și la anexă gospodărească, cu posibilitarea propagării la anexele gospodărești.” – a transmis ISU Neamț

Pompierii au acționat rapid pentru a localiza și stinge incendiul, însă flăcările au provocat pagube semnificative.

Acoperișul casei a ars pe o suprafață de aproximativ 75 de metri pătrați, iar obiecte de mobilier și tâmplăria din lemn de la două uși au fost degradate. De asemenea, acoperișul unei magazii de 20 de metri pătrați și cel al unei bucătării de vară de 50 de metri pătrați au fost distruse, iar aparate electrocasnice și alte bunuri de uz gospodăresc din interiorul bucătăriei de vară au fost mistuite de flăcări.

Din fericire, pompierii au reușit să evacueze patru butelii din interiorul locuinței și din magazie, prevenind astfel o potențială explozie.

Cu toate acestea, o femeie de 66 de ani, proprietara gospodăriei, a suferit un atac de panică și a fost transportată de urgență la Centrul de Primiri Urgențe (CPU) Roman de echipajul SMURD.

Potrivit primelor concluzii, incendiul a fost provocat de un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

PUBLICITATE