Doi tineri bicicliști din Neamț s-au accidentat din cauza consumului de alcool

Doi tineri bicicliști s-au autoaccidentat grav din cauza consumului de alcool. Poliția a deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă în ambele cazuri.

Două accidente de bicicletă, ambele cauzate de consumul de alcool, au avut loc în județul Neamț pe 1 septembrie.

Primul incident a avut loc în jurul orei 17:50, pe drumul comunal DC 179, în localitatea Moldoveni. Un tânăr de 26 de ani, care se deplasa cu bicicleta în direcția Secuieni, a pierdut controlul pe un sector de drum în pantă, dezechilibrându-se și căzând pe partea carosabilă. În urma accidentului, tânărul s-a autoaccidentat grav. Polițiștii ajunși la fața locului l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 2,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Al doilea incident s-a produs în aceeași zi, în jurul orei 20:15, în localitatea Farcașa. Poliția orașului Bicaz a fost sesizată cu privire la un eveniment rutier soldat cu rănirea unui alt biciclist. Din verificările efectuate, s-a stabilit că un tânăr de 23 de ani din Farcașa, în timp ce se deplasa pe DN17B în direcția DC155 Popești, a acroșat un podeț din beton, s-a dezechilibrat și a căzut pe spațiul verde de pe partea stângă a drumului. Din cauza stării avansate de ebrietate, tânărul nu a putut fi testat alcoolscopic la fața locului și a fost transportat la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Poliția continuă cercetările în ambele cazuri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru a stabili toate circumstanțele în care s-au produs aceste accidente.

PUBLICITATE