Cinci incendii de vegetație stinse de pompieri în Neamț

Pompierii nemțeni au intervenit ieri, 31 august, pentru a stinge incendii de vegetație în cinci localități din județ. Incendiile au distrus vegetație uscată, pomi fructiferi, garduri din lemn și un adăpost pentru animale, fiind declanșate de focuri deschise și fumat în locuri neamenajate.

Pe data de 31 august 2024, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț, împreună cu membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU), au fost mobilizate pentru a interveni la cinci incendii de vegetație uscată, în diferite localități din județul Neamț.

Incendiile au avut loc în localitățile Bașta (comuna Secuieni), Sagna, Săvinești, Poieni (comuna Piatra Șoimului) și Izvoare (comuna Dumbrava Roșie), afectând suprafețe semnificative de teren și provocând pagube considerabile.

În satul Bașta din comuna Secuieni, incendiul a distrus 1,5 hectare de vegetație uscată și stuf. În comuna Sagna, focul a afectat 1,5 hectare de vegetație, distrugând și 5 metri liniari de gard din lemn, o tonă de lemne de foc și 20 de pomi fructiferi. În Săvinești, incendiul a ars 3700 de metri pătrați de vegetație uscată, 38 de pomi fructiferi, 30 de butuci de viță de vie și a deteriorat un gard din lemn și un solar.

În satul Poieni din comuna Piatra Șoimului, focul a afectat 1,5 hectare de vegetație uscată, 50 de pomi fructiferi și un adăpost pentru animale cu o suprafață de 60 mp. În satul Izvoare din comuna Dumbrava Roșie, incendiul a distrus vegetație uscată și 5 tone de deșeuri provenite de la animale și plante furajere.

Cauzele probabile ale incendiilor au fost identificate ca fiind focuri deschise nesupravegheate în spații deschise și fumatul în locuri neamenajate sau nepermise.

PUBLICITATE