Ursul căutat de autorități în Neamț, filmat pe o stradă din Borlești (VIDEO)

Ursul care a provocat alertă în județul Neamț și pentru care au fost mobilizate echipe de căutare din 27 august, a fost filmat pe o stradă din comuna Borlești. Imaginile au fost postate pe rețelele sociale, surprinzând animalul chiar în timpul ce se emitea un mesaj RO-ALERT în zonă.

Ursul care a pus pe jar autoritățile din Neamț și pentru care au început căutările din 27 august a fost filmat pe o stradă din comuna Borlești în această dimineață.

Imaginile cu animalul a fost postat pe rețelele de socializare, în timp ce aleargă pe o stradă din comună, fix în momentul în care persoana care îl filma a primit mesajul RO-ALERT privind prezența ursului în zonă. (vezi AICI mesajul RO-ALERT)

Reamintim că autoritățile din Neamț au început pe 27 august, în localitățile Cândești și Costișa.

Primele imagini cu animalul au apărut pe rețelele de socializare în dimineața zilei de 27 august (vezi video AICI), dar abia în jurul orei 16:00 au aflat autoritățile despre existența lui.

Într-un comunicat transmis ieri, Prefectura Neamț a informat că echipe extinse de intervenție, inclusiv jandarmi, polițiști și pompieri, au fost mobilizate pentru a căuta ursul în zona comunelor Costișa și Cândești.

În plus, a fost utilizată o dronă cu termoviziune pentru a localiza animalul care reprezintă un pericol major pentru populație.

„O echipă extinsă se află în căutarea unui urs între comunele Costișa și Cândești, după ce animalul a traversat mai multe proprietăți din comuna Cândești, provocând panică și pagube. Ursul a fost semnalat initial la 27 august în jurul orelor 16.00.

Primarul Dorel Berbecaru a apelat la conducerea Prefecturii Neamț pentru ajutor, iar prefectul județului, Adrian Bourceanu, a coordonat extinderea forțelor de ordine implicate în căutare, deplasându-se la fața locului.

Deoarece este vorba de o zonă locuită, cu case, departe de pădure, situația fiind periculoasă pentru locuitori, prefectul Bourceanu a făcut apel la inspectoratele județene de jandarmi, poliție și pentru situații de urgență, pentru extinderea efectivelor de căutare, forțele de ordine răspunzând cu promptitudine apelului. În teren se afla deja SVSU local, alături de jandarmi.

Au mai fost dislocate trei mașini de poliție, SVSU Costișa cu o mașină de pompieri, o dronă cu termoviziune de la ApaServ, un echipaj de paramedici. AJVPS Bacău a trimis patru vânători echipați și cu instrumente de verificare termică, pentru a identifica locul în care se află ursul.” – a transmis, ieri, Prefectura Neamț (vezi articol AICI)

PUBLICITATE