Percheziții în Neamț. Contracte false de telefonie mobilă descoperite de polițiști

Polițiștii din Neamț au efectuat 11 percheziții în județele Neamț și Iași, într-un dosar penal de înșelăciune și delapidare. O femeie de 38 de ani a fost reținută, iar polițiștii au ridicat cartele SIM, telefoane mobile și sume de bani în urma acțiunii.

„La data de 21 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de aducere, în județele Neamț și Iași, emise în cadrul unui dosar penal de înșelăciune și delapidare. 

În fapt, s-a reținut că, în perioada ianuarie – iunie 2024, reprezentanții unei societăți comerciale, în calitate de partener al unei societăți de telecomunicații, ar fi încheiat în fals contracte de prestări servicii (abonamente de telefonie mobilă) cu diferite instituții publice și persoane juridice, având drept scop încasarea fără drept a comisioanelor și însușirea de aparatură electronică (telefoane mobile), utilizând subvențiile acordate de operatorul de telefonie clienților, în funcție de valoarea contractelor încheiate.” – a transmis Poliția Neamț

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și confiscat numeroase dovezi, inclusiv 2.850 de cartele SIM, 5 telefoane mobile, 2 laptopuri, precum și sume de bani în valoare de 5.300 de euro și 10.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut o femeie în vârstă de 38 de ani, din Neamț, pentru 24 de ore. Aceasta urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț pentru luarea unor măsuri legale.

PUBLICITATE