Șofer reținut de polițiștii din Neamț. A refuzat recoltarea probelor și a devenit recalcitrant

Un șofer în vârstă de 65 de ani a fost reținut de polițiștii din Neamț. Testarea inițială a indicat o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă șoferul a devenit recalcitrant în momentul recoltării probelor.

Ieri, în jurul orei 17:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnale acustice și luminoase pentru a opri un autoturism care se deplasa din direcția Crăiești spre Băcești.

„Conducătorul auto, în vârstă de 65 de ani, din Galați a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoarea de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Inițial, acesta a încercat să se sustragă testării, fapt pentru care acesta a fost imobilizat și condus la Spitalul municipal Roman, în vederea prelevării de mostre biologice.

După desigilarea trusei pentru recoltarea probelor, acesta a devenit recalcitrant, și, de față cu cadrele medicale, a refuzat recoltarea acestora.” – a transmis Poliția Neamț

În consecință, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman pentru luarea unei măsuri privative de libertate.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

PUBLICITATE