Biciclist băut, accidentat de mașină într-o comună din Neamț

Un biciclist de 50 de ani a fost rănit într-un accident rutier produs în localitatea Lunca, județul Neamț, după ce a fost acroșat de un autoturism. Polițiștii au constatat că biciclistul avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 18 august a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Lunca.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în timp ce un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Neamț, conducea un autoturism pe DN 15B, în localitatea Lunca, ar fi acroșat un biciclist, de 50 de ani, ce ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, fără să se asigure corespunzător.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistului.” – a precizat Poliția Neamț

Atât șoferul, cât și biciclistul au fost testați alcoolscopic, iar rezultatul a indicat o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului.

Poliția a deschis o anchetă și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

PUBLICITATE