Ziua Marinei, sărbătorită joi, 15 august, pe Lacul Izvorul Muntelui din Bicaz

Sărbătoarea tradițională Ziua Marinei va avea loc pe 15 august la Bicaz, unde ansamblul „Floricică de la munte” va aduce pe scenă dansuri și cântece populare. Evenimentul va culmina cu un spectacol de artificii în Portul turistic.

Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ va participa, joi, 15 august, la ZIUA MARINEI, tradiţionala sărbătoare a oraşului Bicaz.

Nemţenii, dar şi turiştii care vor fi prezenţi la programele artistice pregătite de gazde, se vor bucura de frumuseţea portului, cântului şi dansului popular românesc, artiştii din cadrul ansamblului urmând să prezinte suite de dansuri de pe întreg cuprinsul ţării și cântece reprezentative ținutului Neamț.

Evenimentele zilei vor începe la ora 10:00, cu primirea invitaților și intonarea Imnului de Stat al României.

Urmează scufundarea coroanelor de flori în memoria marinarilor căzuți la datorie, un ceremonial religios, alocuțiuni, defilarea Zeului Neptun și un program distractiv de obiceiuri și concursuri marinărești.

Începând cu ora 13:00, atmosfera se va anima prin spectacolele artistice susținute de formații locale și județene, inclusiv de ansamblul „Floricică de la munte”.

Programul va continua până la ora 19:00, iar seara va culmina cu o discotecă în aer liber, la ora 20:00, și un spectaculos foc de artificii pe luciul apei din zona Portului turistic, începând cu ora 21:00.

PUBLICITATE