Incendiu în Piața Centrală din Piatra-Neamț. Focul a pornit de la o lumânare (FOTO)

O lumânare lăsată nesupravegheată a provocat un incendiu la un stand comercial din Piața Agroalimentară din Piatra-Neamț, care a fost rapid stins de pompieri. Din fericire, pagubele au fost minime, fiind afectate doar un raft din lemn, deșeuri din hârtie și o vitrină frigorifică.

Incidentul a avut loc ieri, 11 august 2024, în jurul orei 20:31, când pompierii au fost alertați cu privire la prezența fumului la un stand comercial din incinta pieței.

Incendiul a fost descoperit de persoana care asigura paza pieței, după ce instalațiile automate de semnalizare a incendiilor s-au activat.

După ce a anunțat evenimentul, paznicul a acționat rapid cu un stingător, reușind să limiteze propagarea focului până la sosirea pompierilor.

„La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.

La sosirea pompierilor, spațiul comercial era inundat cu fum, incendiul fiind localizat de personalul ce executa serviciu de paza.

Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului în urma căruia au ars un raft din lemn și deșeuri din hârtie și s-au deteriorat o vitrină frigorifică și ușa de acces a spațiului comercial.

De asemenea s-a acționat cu electroventilatorul pentru evacuarea fumului.

Focul deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată) a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.” – a transmis ISU Neamț

PUBLICITATE