Piatra-Neamț – Întors din Italia, un bărbat a fost amendat pentru aruncarea deșeurilor cu 2.000 de lei (VIDEO)

Un bărbat din Piatra-Neamț a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei după ce a depozitat zeci de obiecte de îmbrăcăminte, mobilier și alte lucruri inutile lângă sheltere.

Incidentul a fost monitorizat prin camerele de supraveghere din zona blocului B01, strada Obor.

Bărbatul le-a spus polițiștilor locali că a venit din Italia pentru a-și petrece concediul și s-a gândit să facă o igienizare a locuinței sale din proximitate.

Mai jos, comunicatul Poliției Locale Piatra-Neamț:

Curațenia pentru unii cetățeni presupune împrăștierea de deșeuri pe unde se poate, ”din respect pentru semeni și pentru un oraș curat”!

Un bărbat din Piatra Neamț a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei, după ce a depozitat pe lângă sheltere zeci de obiecte de îmbrăcăminte, mobilier și tot felul de lucruri care nu îi mai făceau trebuință. Acesta a fost identificat de polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului în urma monitorizării camerelor de supraveghere amplasate la shelterele din zona blocului B01 de pe strada Obor.

Persoana în cauză le-a spus polițiștilor locali că are o casă în proximitate și fiindcă tot a venit din Italia să-și petreacă concediul s-a gândit să facă și o igienizare a respectivei locuințe.

Sancțiunea s-a aplicat pentru încălcarea H.C.L. 228/2021, art. 2, lit. a, iar deșeurile au fost ridicate și transportate la un depozit special. 

Reamintim că este interzisă depozitarea pe platformele de colectare sau la sheltere a reziduurilor de mari dimensiuni, a celor provenite din construcții, a mobilierului sau a electrocasnicele vechi ori a textilelor. Totodată reiterăm faptul că persoanele fizice, proprietari de locuințe individuale, sunt obligate să încheie contracte cu operatorul autorizat în colectarea gunoiului menajer, neavând permisiunea de a  depozita deșeurile la shelterele ardondate asociațiilor de proprietari. 

PUBLICITATE