George Lazăr face un pas în spate, renunță la funcții și lămurește zvonurile din presă

Secretarul de stat la Ministerul Energiei și președintele PNL Neamț, George Lazăr, și-a anunțat demisia, precizând că gestul său a fost motivat de dorința de a nu afecta colegii de partid în timpul procesului judiciar în care este implicat. El a subliniat că se consideră nevinovat și că demisiile sale sunt gesturi de onoare.

George Lazăr a afirmat că se consideră nevinovat în dosarul care a fost trimis recent în judecată (vezi aici) și că își va dovedi nevinovăția în instanță, având încredere în argumentele legale care îl vor exonera.

El a caracterizat aceste demisii drept gesturi de onoare și a reamintit succesul echipei PNL Neamț la ultimele alegeri locale, unde partidul a câștigat 41 de primării din județ, cele mai multe din ultimii 35 de ani.

În încheiere, el a mulțumit tuturor celor care l-au susținut și a declarat că rămâne un adept al principiilor de dreapta, exprimându-și recunoștința pentru sprijinul primit în aceste momente dificile.

Mai jos, comunicatul lui George Lazăr:

Au apărut în mass-media, în ultimele zile, multe informații, unele contradictorii, în legătură cu mine. De aceea, pentru corecta informare a opiniei publice, doresc să fac unele precizări.

În cursul de marți, 30 iulie, mi-am înaintat demisia din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei. Decizia de a demisiona este un act de voință proprie și contrazice informațiile conform cărora aș fi fost demis. Fac această precizare cu ferma convingere că actul de justiție nu trebuie înfăptuit nici la televiziuni, nici pe rețelele de socializare.

De asemenea, am demisionat și din funcția de președinte al filialei PNL Neamț.

Ambele gesturi sunt motivate de hotărârea de a nu prejudicia cu nimic activitatea colegilor mei liberali, pe întreg parcursul procesului în care sunt parte. Chiar dacă ar trebui să mă bucur, ca orice cetățean, de prezumția de nevinovăție, nu doresc ca, în perioada următoare, colegii mei să devină ținte ale unor adversari. Mă consider total nevinovat, nu am greșit cu nimic și sunt convins că nevinovăția mea va fi probată în instanță cu argumente perfect legale.

Consider ambele demisii ca gesturi de onoare, firești atunci când faci parte dintr-o echipă. O echipă care s-a sudat pas cu pas, o echipă în care am împărtășit bucurii, o echipă alături de care am performat la ultimele alegeri locale, când PNL Neamț a câștigat 41 de primării din județul Neamț, cele mai multe din ultimii 35 de ani. 

A fost o onoare să fiu președintele PNL Neamț și un privilegiu să fiu parte a acestei echipe de oameni extraordinari. Rămân în continuare un adept al principiilor de dreapta și le transmit mulțumirile mele tuturor celor pe care i-am simțit aproape, mai ales în aceste zile destul de complicate.

PUBLICITATE