Cuplu evacuat de Poliția Locală Piatra-Neamț dintr-un cort de pe spațiul verde (FOTO)

Două persoane care locuiau într-un cort pe strada Digului din Piatra-Neamț au fost evacuate de polițiștii locali și îndrumate să caute soluții pentru a-și îmbunătăți condițiile de trai.

Cuplul, format dintr-un bărbat de 48 de ani și o femeie de 42 de ani, locuise pentru o perioadă în străinătate, dar s-a întors la Piatra-Neamț și a ales să trăiască pe străzi, refuzând categoric cazarea în centrul din cartierul Speranța.

Aceștia au fost îndrumați să se prezinte la sediul Direcției de Asistență Socială pentru a beneficia de sprijin în vederea obținerii unei locuințe sociale, a documentelor de identitate și eventual a unui ajutor social până la găsirea unui loc de muncă.

Mai jos, comunicatul Poliției Locale:

Două persoane care locuiau într-un cort pe strada Digului din Piatra Neamț au fost determinate de polițiștii locali să renunțe la ”locuință” și să caute soluții pentru a avea un trai decent.

Polițiștii locali de ordine publică și un echipaj de la Compartimentul Protecția Mediului, însoțiți de un reprezentant al Direcției de Asistență Socială – Primăria Piatra Neamț, au reușit să-i determine pe cei doi amatori de camping la marginea drumului, să-și desființeze singuri ”gospodăria” amenajată pe spațiul verde. Aceștia campasersă în zonă și organizaseră o adevărată gospodărie cu anexe, încă din primăvara acestui an, refuzând categoric cazarea în centrul din cartierul Speranța.

Cei doi, un bărbat și o femeie cu vârste de 48, respectiv 42 de ani, au lucrat pentru o vreme în străinătate însă au decis să se întoarcă la Piatra Neamț și să-și petreacă timpul pe străzi, în adăposturi improvizate. Au fost îndrumați să se prezinte la sediul D.A.S., pentru a beneficia de sprjin și suport în vederea obținerii unei locuințe sociale, a documentelor de identitate și eventual a unui ajutor social până la găsirea unor locuride muncă. Zona a fost igienizată de ”proprietarii” locuinței improvizate și rămâne sub supravegherea echipajelor de Poliție Locală, astfel încât cuplul să nu recidiveze în privința ocupării domeniului public cu adăposturi improvizate. 

PUBLICITATE