Incendiu la o locuință din Piatra-Neamț (FOTO)

Un incendiu a izbucnit în această seară, în jurul orei 21:00, la o casă din cartierul Gara Veche din Piatra-Neamț.

La fața locului au intervenit forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.

Potrivit ISU Neamț, incendiul s-a produs la o casă situată pe strada Olteniei.

„Incendiul se manifestă generalizat la o casă, existând posibilitatea propagării la alte două locuințe aflate în vecinătate.” – au precizat reprezentanții ISU Neamț

La ora 21:45, pompierii nemțeni au anunțat că incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidarea lui.

Actualizare:

Aseară, la ora 21:04, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată pe strada Olteniei.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț, Punctul de lucru Roznov și IPJ.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la o anexă gospodărească și la acoperișul casei (lipită de anexă) existând posibilitatea propagării la alte două case din vecinătate.
Concomitent cu misiunea de localizare și stingere a incendiului s-a constituit o echipă de căutare-salvare pentru a identifica posibilele victime ce se puteau afla în interiorul construcției. Din fericire, nicio persoană nu se afla în casă, acestea evacuându-se la timp.
Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției (casă și anexă) pe o suprafață de aproximativ 300 mp, bunurile din anexa gospodărească și s-au deteriorat tavanele, pereți și tâmplăria locuinței precum și bunurile din interiorul acesteia (mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile etc).
În interiorul casei o țeavă de gaz prezenta fisură și erau scăpări de gaze, existând posibilitatea unei explozii. Astfel pentru siguranță, a fost impus un perimetru de siguranță de aproximativ 150 m. O echipă de la operatorul de distribuție a gazelor naturale a sosit la locul evenimentului pentru remedierea defecţiunii.
Efectul termic cauzat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
O femeie de 54 de ani a fost asistată medical de echipajul SMURD la locul evenimentului deoarece a suferit atac de panică.
La această intervenție au participat și voluntari din cadrul SVSU Piatra-Neamț și SVSU Dochia (Barcan Gabriel și Mihai)

PUBLICITATE