Campionii Ray’s Dance din Piatra-Neamț, perechea Sabin Alexandru și Dediu Alessandra, locul 5 la Mondialele de Dans

Sabin Alexandru Marian și Dediu Alessandra Maria (Ray’s Dance din Piatra-Neamț), au obținut locul cinci la Campionatul Mondial Junior II Latino 2024, desfășurat în Wuxi, China. Perechea românească a concurat alături de 61 de perechi din 56 de țări.

Mijlocul lunii iulie, săptămâna 17 – 21 iulie, a reunit cele mai bune perechi ale lumii, sub cupola celui mai elegant complex sportiv din  provincia Jiangsu, estul Chinei, în renumitul oraș vibrant Wuxi.

În această perioadă au avut loc nu mai puțin de 7 competiții WDSF de cel mai înalt nivel și 30 de competiții de nivel WDSF Open Standard și Latino, organizate de DanceSport Asia (DSA), Federația Chineză DanceSport, Federația Provincială de Sport Jiangsu, Guvernul Popular Municipal Wuxi sub egida Federației Mondiale de Dans Sportiv.

Trei Campionate mondiale: WDSF World Championship Latin 2024, WDSF World Championship Youth Standard 2024, WDSF World Championship Junior II Latin 2024, două competiții de Grand slam: WDSF GrandSlam Latin 2024, WDSF GrandSlam Standard 2024 și două Cupe mondiale: WDSF PD World Cup Standard 2024, WDSF PD World Cup Latin 2024 s-au desfășurat pe parcursul celor cinci zile de competiții continue.

România a avut și în acest an reprezentanți în aceste competiții. Nouă perechi de dansatori români au evoluat pe ringul de dans în cadrul acestor campionate .

Campionii Ray ‘s Dance din Piatra Neamț s-au calificat pentru a participa la Mondiale și, în data de 17 iulie, au concurat alături de 61 de perechi , reprezentante ale 56 de țări participante, la  WDSF World Championship Junior II(Campionatul Mondial Junior 2 Latino 2024). O reușită extraordinară a repurtat perechea nemțeană Sabin Alexandru Marian și Dediu Alessandra Maria, prin calificarea în finala Campionatuliui Mondial, între primele șase perechi , ocupând în final locul cinci în lumea dansului sportiv.

O emoție desăvârșită a marcat participarea perechii nemțene la acest Campionat Mondial. Tot ceea ce a însemnat această competiție, pornind de la organizare și până la înmânarea premiilor, a făcut ca numai simpla participare să însemne enorm. Astfel, câștigarea de către Alexandru și Alessandra  a locului 5 în lume, a făcut ca acestei perechi nemțene sa i se recunoască, la nivel internațional, valoarea pe care o are.

„Felicit pe această cale pe cei doi sportivi: Sabin Alexandru Marian și Dediu Alessandra Maria pentru reușita avută. Fiecare succes al lor ne aduce o satisfacție profundă și ne confirmă pasiunea și dedicarea noastră pentru dans. Mulțumesc Federației Române de Dans Sportiv, Agenției Naționale pentru Sport și Consiliului Județean Neamț pentru toată susținerea!”, declară Andrei Scrab, antrenorul și președintele Clubului de Dans Sportiv Ray’s Dance.

PUBLICITATE