Campanie preventivă a Poliției în gara din Piatra-Neamț (FOTO)

Polițiștii din Neamț au desfășurat o acțiune informativ-preventivă în Gara Piatra-Neamț, oferind sfaturi tinerilor despre siguranța călătoriilor și pericolele consumului de droguri. Acțiunea a vizat creșterea siguranței călătorilor în sezonul estival.

„Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț– Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au desfășurat, la data de 19 iulie a.c., activități informativ-preventive în Gara Piatra-Neamț.

În contextul în care mulți tineri călătoresc cu trenul spre litoral sau diverse festivaluri, polițiștii au oferit sfaturi valoroase pentru a preveni situațiile neplăcute. Aceste recomandări au vizat atât comportamentul în sezonul estival, cât și în afara acestuia.

Pentru a preveni incidentele precum furturile sau tâlhăriile, călătorilor le-au fost oferite sfaturi practice despre cum să-și protejeze bunurile pe durata călătoriei cu trenul. Printre recomandări s-au numărat supravegherea constantă a bagajelor și evitarea expunerii obiectelor de valoare la vedere.” – a transmis Poliția Neamț

Unul dintre principalele subiecte abordate de polițiști a fost pericolul consumului de droguri. Tinerii au fost informați despre riscurile asociate acestui tip de comportament, subliniindu-se importanța evitării substanțelor interzise.

„Călătorii au apreciat inițiativa poliției de a desfășura astfel de activități preventive. Acțiunile poliției contribuie la creșterea nivelului de siguranță și la conștientizarea riscurilor existente în timpul călătoriilor.” – au mai precizat polițiștii nemțeni

PUBLICITATE