Cum va fi VREMEA până pe 28 iulie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 15 – 28 IULIE 2024

MOLDOVA

Până în data de 17 iulie, valul de căldură va fi intens, astfel că media maximelor se va situa în jurul a 39 de grade, însă ulterior, acesta se va retrage treptat, astfel încât valorile termice diurne vor oscila între medii de 32…34 de grade.

Regimul termic nocturn va caracteriza nopți tropicale, cu minime de 20….22 de grade mediat regional, însă din data de 20 iulie va marca o scădere spre valori de 16…18 grade.

Probabilitatea apariției ploilor va fi mai ridicată în intervalul 18…22 iulie. Vor fi mai ales averse însoțite de descărcări electrice, ce izolat pot deveni torențiale și mai intense.

LA MUNTE

Vremea se va răci treptat până în data de 20 iulie, astfel că maximele vor varia între 28 și 22 de grade mediat regional, iar minimele vor fi între 16 și 20 de grade.

Ulterior, nu vor mai fi variații semnificative, astfel încât regimul termic diurn va fi, în medie, de 20 de grade, iar cel nocturn de 12…14 grade.

Se vor semnala averse și descărcări electrice în cursul după-amiezilor pe arii restrânse, dar din data de 18 iulie vor fi în extindere și în intensificare.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE