Festivalul Internațional „Vacanțe Muzicale” a debutat cu eleganță la Piatra-Neamț (VIDEO)

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a dat startul celei de a XLIX-a ediții a Festivalului Internațional „Vacanțe Muzicale”.

Evenimentul inaugural, desfășurat pe scena de la Curtea Domnească din Piatra-Neamț, a adus în fața publicului Orchestra Filarmonicii „Serghei Lunchevici” Chișinău, dirijată de maestrul Mihail Agafiţa.

Într-o atmosferă de rafinament și eleganță, publicul a fost purtat într-o călătorie sonoră prin capodoperele muzicale ale lumii. Programul serii a fost un adevărat regal pentru iubitorii de muzică clasică, incluzând uverturi din Mozart, Beethoven, Verdi, Bizet etc.

Carmen Elena Nastasă, directoarea Centrului „Carmen Saeculare”, a deschis festivalul cu un discurs plin de emoție și recunoștință:

Vă mărturisesc că am mari emoții, ca de fiecare dată, ca prima dată, pentru că acest festival este o responsabilitate, pentru Centrul Carmen Saeculare să-l ducem mai departe și să-l creștem.

Pentru că e o tradiție, nu doar în țară și în străinătate. E un festival în care tradiția se îmbină cu inovația, dar nu uită niciodată esența sa: muzica, talentul și pasiunea.

Vacanțele muzicale sunt o îmbinare a eforturilor unei echipe dedicate și le mulțumesc colegilor mei și a unei administrații care a înțeles că trebuie investit în cultură.

Festivalul promite să transforme serile nemțenilor și ale turiștilor aflați în vacanță într-o sărbătoare a muzicii de cea mai înaltă calitate.

Până pe 13 iulie, scena festivalului va găzdui artiști și formații celebre, aducând în fața publicului o diversitate de stiluri muzicale, de la clasic la jazz și pop.

Fiecare seară a festivalului va fi o experiență unică, menită să încânte sufletele și să inspire inimile participanților.

Festivalul Internațional „Vacanțe Muzicale” promite să fie o celebrare a artei, un loc unde muzica înalță spiritele și unește oamenii într-o experiență culturală memorabilă, iar publicul este invitat să participe la acest eveniment deosebit și să se lase purtat de magia muzicii în inima municipiului Piatra-Neamț.

@stirineamt #VacanteMuzicale #PiatraNeamt ♬ sunet original – Stiri-Neamt.ro

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stiri-Neamt.ro (@stiri_neamt.ro)

PUBLICITATE