Îți dorești o bucătărie modernă? Află ce tendințe sunt populare

 

Pentru anumite persoane, bucătăria este doar locul unde se pregătește mâncare. Pentru alții, a evoluat într-un spațiu central, unde se adună întreaga familie pentru a găti, socializa și mânca. Din acest motiv, este important ca bucătăria să nu fie doar funcțională. Ci și modernă și primitoare. Ești în proces de amenajare a bucătăriei și cauți inspirație? Descoperă câteva tendințe populare și amenajează-ți bucătăria așa cum îți dorești.

Piese de mobilier cu aspect de lemn natural

Toată lumea iubește natura. De ce să nu o aducem și în casele noastre? Mai precis, în bucătărie. O tendință majoră care nu pare să ne părăsească prea curând, o reprezintă folosirea pieselor de mobilier cu aspect de lemn natural. Un astfel de stil este ideal pentru cei care adoră efectul cald și intim oferit de imaginea lemnului. Pentru a crea un astfel de efect, orientează-te spre mobilă bucătărie cu aspect de stejar, nuc sau pin, în culori care se potrivesc cu podelele existente. Spre exemplu, o mobilă cu aspect de lemn în nuanțe închise se va încadra spectaculos într-un design cu podele din stejar într-o culoare deschisă.

Design minimalist și funcționalitate superioară

Până nu demult, zona de luat masa era separată de bucătărie. În ultima perioadă, pe măsură ce oamenii adoptă tendințele din afara țării, vedem tot mai des conceptul de open space. Acest concept vine la pachet cu un stil minimalist, care continuă să domine designul bucătăriilor moderne. Liniile curate, lipsa pereților despărțitori, suprafețele netede, creează un spațiu ordonat și aerisit. Funcționalitatea contează și ea. Sertare compartimentate, rafturi retractabile, soluții de stocare inteligentă, toate fac parte dintr-o bucătărie modernă, organizată și eficientă. Și pentru că, după cum menționam, conceptul este unul open space, avem nevoie de seturi dining elegante și practice care să se încadreze în acest stil. Poți alege piese care se încadrează în design cu stilul bucătărie sau articole din materiale și culori diferite, care vor completa perfect aspectul cu o notă diferită.

Culori îndrăznețe și accente metalice

Deși albul și tonurile neutre rămân populare, designerii aduc în prim plan și culori îndrăznețe și accentele metalice. Dulapuri în nuanțe de albastru marin, verde pădure, mov sau negru, vor crea un punct focal dramatic în bucătărie. Dacă vrei totuși să păstrezi albul minimalist, schimbă mânerele și bateriile de bucătărie clasice, cu unele în nuanțe aurii sau finisaje cromate. Rezultatul va fi o bucătărie sofisticată și plină de personalitate.

Electrocasnicele inteligente nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie modernă. Însă acestea nu sunt suficiente pentru a te bucura de un spațiu contemporan, așa cum îți dorești. Piesele de mobilier pe care le alegi, culorile și stilurile acestora, alături de mici accesorii, precum mânere și butoni pentru uși, contribuie la crearea unui spațiu frumos și practic.

Sursa de imagine: Simon – stock.adobe.com (ID:588068030)

PUBLICITATE