Incompatibilitate la Direcția Silvică Neamț. Șef de Ocol Silvic și angajat într-o firmă de exploatare forestieră

Agenția Națională de Integritate a constatat că Grigore Agapie, fost șef de district la Direcția Silvică Neamț, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2022-2023. Acesta a ocupat simultan funcții la Ocolul Silvic Pipirig și într-o firmă de exploatare forestieră, încălcând legislația în vigoare.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a patru persoane. Printre acestea se află și Grigore Agapie, fost șef de district la Direcția Silvică Neamț – Ocolul Silvic Pipirig.

Potrivit ANI, Grigore Agapie a fost găsit în stare de incompatibilitate. Acesta a deținut simultan funcția de șef de district la Ocolul Silvic Pipirig și calitatea de salariat într-o societate comercială care se ocupă cu exploatarea forestieră.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 mai 2022 – 07 decembrie 2023, întrucât a deținut simultan funcția de șef de district la Ocolul Silvic Pipirig și calitatea de salariat în cadrul unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate principal exploatarea forestieră, încălcând astfel prevederile art. 40, alin. (4) din O.U.G. nr. 59/2000,” notează comunicatul ANI.

PUBLICITATE