George Lazăr, rezultat impresionant în Neamț. PNL, cu cel mai bun scor din 1990, câștigă cele mai multe primării

Deși a pierdut alegerile la câteva procente, PNL Neamț a obținut cel mai bun scor din 1990 până în prezent în județ.

Sub conducerea lui George Lazăr, PNL a reușit să schimbe 12 primari PSD și să câștige cele mai multe primării. Și asta în ciuda faptului că a pierdut municipiul Piatra-Neamț, iar la Roman PSD a făcut o figură frumoasă, liberalul Leoreanu câștigând cu emoții primăria dar pierzând la votul politic.

Potrivit rezultatelor parțiale, diferența între președintele PNL Neamț, George Lazăr, și șeful PSD, Daniel Harpa, a fost de aproximativ 4-5 procente. La nivel de primării câștigate, PNL a obținut 41 de primării, în timp ce PSD a câștigat doar 40.

PNL a reușit să schimbe 12 primari PSD și a pierdut doar 3 primării în favoarea PSD. Totodată, în peste 10 primării, PNL a pierdut la mai puțin de 100 de voturi, unele dintre ele fiind la diferențe de 2, 3 sau 10 voturi.

George Lazăr a obținut un rezultat foarte bun într-un județ considerat fief PSD. La nivel național, cu un procent de peste 34% (aproximativ 70.000 de voturi), chiar dacă a pierdut, Lazăr se află printre județele cu procente cu mult peste medie și un număr destul de mare de voturi pentru PNL.

Vezi și Rezultate la alegerile locale 2024 în județul Neamț. Ei sunt noii primari (oficial)

PUBLICITATE