Alegeri în Neamț: 28 de incidente electorale și 3 dosare penale

În județul Neamț, procesul electoral a decurs fără probleme majore, cu 860 de angajați MAI implicați în menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost raportate 28 de incidente, iar cercetările continuă pentru 3 posibile infracțiuni.

Din punct de vedere al măsurilor de ordine publică, procesul electoral s-a desfășurat fără incidente grave, fiind menținut un cadru normal de legalitate.

Vă reamintesc că, la nivelul județului Neamț, 860 de polițiști, jandarmi și pompieri au fost angrenați în misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice și pentru asigurarea măsurillor de protecție a secțiilor de vot.

Pe toată perioada procesului electoral, echipele de intervenție rapidă au desfășurat activități de cercetare a incidentelor electorale.

Suplimentar, pentru prevenirea unor evenimente negative, pe fondul aglomerărilor de persoane, au fost instituite dispozitive de ordine publică.

De la începutul procesului electoral au fost semnalate 28 de incidente, 6 dintre acestea fiind în curs de verificare, 14 nefiind confirmate.

Angajații MAI vor verifica în continuare cu maximă atenție toate sesizările privind producerea unor incidente de orice natură.

Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare 6.300 de lei. Totodată, se continuă cercetările în dosare penale cu privire la 3 posibile infracțiuni.


La data de 9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că, o persoană în vârstă de 38 de ani, din Crăcăoani, s-a prezentat la secția de votare în vederea exercitării dreptului de vot, ocazie cu care și-ar fi fotografiat cu telefonul mobil personal buletinul de vot. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii 115 din 2015.


Procesul electoral în județul Neamț a fost finalizat.

Mulțumim alegătorilor și competitorilor electorali care au respectat normele legale privitoare la procesul electoral și ne reafirmăm angajamentul de a manifesta în continuare obiectivitate și profesionalism în îndeplinirea sarcinilor ce ne revin în contextul alegerilor.

După încheierea votării, angajații Ministerului Afacerilor Interne vor fi angrenați în misiuni care privesc asigurarea condițiilor de securitate pentru transportul de către președinții birourilor electorale a dosarelor cu rezultatele votării, a buletinelor de vot și a celorlalte documente rezultate în urma votării, către birourile electorale județene.

PUBLICITATE