Adolescent de 14 ani, prins conducând pe un drum din Neamț

Polițiștii din Neamț au oprit un autoturism condus sinuos în localitatea Cordun, descoperind că șoferul era un minor de 14 ani. Acesta a luat mașina tatălui său fără știrea acestuia, iar poliția a deschis un dosar penal.

„La data de 6 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism, ce se deplasa sinuos, în localitatea Cordun, condus de un minor de 14 ani.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, minorul în cauză din municipiul Roman, ar fi luat autoturismul aparținând tatălui său, fără știrea acestuia.” – a transmis Poliția Neamț

Polițiștii l-au testat pe băiat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere că minorul nu deținea permis de conducere și a condus autoturismul pe drumurile publice, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

PUBLICITATE