Județul Neamț, locul 3 în țară la accidente grave și 5 la persoane decedate în acest an

Județul Neamț ocupă locul trei în țară la numărul de accidente rutiere grave, cu 60 de incidente înregistrate până la 29 mai.

Județul Neamț se află pe locul trei la nivel național în ceea ce privește numărul de evenimente rutiere grave înregistrate până la data de 29 mai 2024, cu un total de 60 de accidente grave, se arată într-un raport al Prefecturii Neamț.

Județul este surclasat doar de București, care a înregistrat 160 de astfel de evenimente, și de Cluj, cu 63 de accidente grave.

În privința persoanelor decedate în urma acestor evenimente rutiere, județul Neamț ocupă locul 5 la nivel național, cu 17 persoane care și-au pierdut viața în cursul anului 2024.

„La nivel national, până la data de 29 mai a.c., județul Neamț ocupă locul III la numărul de evenimente rutiere grave înregistrate (60), fiind surclasat de București (160) și Cluj(63).

În privința persoanelor decedate în urma evenimentelor rutiere, județul Neamț ocupă locul 5 la nivel national cu 17 persoane decedate în cursul anului 2024.

În cursul lunii mai, la nivelul Județului Neamț, 2 persoane și-au pierdut viața în urma unor evenimente rutiere grave, unul înregistrat la data de 1 mai în Roman, iar cel de-al doilea la data de 10 mai, în Borca.

Dacă ne referim la cauzele producerii acestor evenimente grave amintim: abateri ale pietonilor, viteza excesivă și neacordare de prioritate pietonilor.

Cred că a rămas în memoria tuturor, evenimentul rutier produs pe fondul vitezei excesive, din data de 31 martie, din localitatea Borca, în urma căruia 3 persoane și-au pierdut viața și alte 4 persoane au fost rănite.” – se arată în raportul Prefecturii Neamț

PUBLICITATE