Rezultate financiare record pentru COMES. Cel mai bun trimestru din istoria companiei

COMES S.A. a anunțat rezultate financiare record pentru primul trimestru al anului 2024, marcând cea mai bună performanță trimestrială din istoria companiei.

În contextul unui mediu economic provocator, compania a raportat o cifră de afaceri impresionantă de 37,261,201 RON, cu 21% mai mare comparativ cu primul trimestru al anului 2023.

De asemenea, profitul net a atins suma de 4,455,714 RON, reprezentând o marjă de profit de aproximativ 12%.

„COMES S.A. înregistrează rezultate record în primul trimestru al acestui an, în ciuda contextului economic:

  • cifră de afaceri de 37,261,201 RON (7,491,000 EURO) cu 21% mai mare față de aceeași perioadă 2023
  • profit net de 4,455,714 RON (895,762 EURO), ceea ce înseamnă o marjă a profitului de aprox. 12%

Este cel mai bun trimestru înregistrat în istoria companiei.” – anunță reprezentanții companiei

Această performanță excepțională vine într-o perioadă în care compania a pierdut anumiți clienți datorită tensiunilor geopolitice, dar a compensat prin atragerea de noi clienți și prin câștigarea de proiecte majore.

Printre proiectele semnificative se numără producția a două reactoare de proces din oțel aliat de dimensiuni mari, livrarea de echipamente sub presiune și piese de schimb pentru Orlen Lituania, precum și fabricarea de loturi de vase de stocare GPL și propan pentru Nigeria.

„Am pierdut clienți, dată fiind situația geopolitică, însă am câștigat clienți noi foarte mari, precum și proiecte de anvergură:

  • 2 reactoare de proces, din oțel aliat, de dimensiuni foarte mari;
  • echipamente sub presiune și piese de schimb pentru Orlen Lituania, singura rafinărie de petrol din țările baltice;
  • loturi de vase de stocare GPL și propan pentru Nigeria.

Această evoluție pozitivă se datorează eficientizării obiectivelor noastre de business – producție de utilaje grele și proiecte la cheie – și a proceselor pe care le folosim în fabrică.” – precizează compania COMES

Succesul recent al COMES S.A. se datorează strategiei de eficientizare a obiectivelor de business și optimizarea proceselor de producție. Mai mult, în semn de apreciere pentru eforturile angajaților, compania a anunțat că va efectua plata primei de fidelizare în această lună.

În încheiere, COMES S.A. își exprimă recunoștința față de toți angajații și partenerii săi și își reafirmă angajamentul de a menține un ritm de creștere și de a obține rezultate pozitive pe viitor.

„Principala veste, în baza evoluției financiare a companiei, plata primei de fidelizare anuală urmează a fi efectuată luna aceasta către angajații noștri.

Împreună cu echipa noastră, rămânem concentrați pe creștere și rezultate pozitive.

Mulțumim pentru încredere!

Fă parte din echipa COMES S.A.!” – mai transmite compania

PUBLICITATE