Mugurel Cozmanciuc participă la lansări de candidați ai PSD! – FOTO

În ultimele zile, zvonurile despre fostul președinte PNL Neamț, Mugurel Cozmanciuc, care ar fi pe cale să părăsească partidul liberal pentru a se alătura PSD, par să capete tot mai mult contur.

Deși Cozmanciuc a declarat în repetate rânduri că este un liberal convins încă din copilărie, recentele sale acțiuni sugerează contrariul, informează mesajul.ro.

La un eveniment de lansare al candidaților organizat în comuna Farcașa, Cozmanciuc a fost văzut susținându-l pe finul său și ocupând un loc de onoare printre social-democrați.

Mai mult, deputatul liberal nu a participat la lansările de candidați ale propriului partid, PNL, și nici nu și-a exprimat susținerea pentru colegii săi de la Neamț, cei care i-au facilitat accederea în Parlament. În schimb, a fost fotografiat sub siglele PSD alături de Vasilica Harpa, liderul PSD Neamț, Răzvan Cuc și Oana Bulai.

Faptul că Mugurel Cozmanciuc se apropie de PSD nu este o surpriză totală. Surse interne din PNL confirmă că acesta nu mai are susținere în nicio organizație a partidului. Este posibil ca el să urmărească un nou mandat de deputat, dar de această dată sub culorile PSD, alăturându-se astfel șirului de politicieni care au schimbat taberele de-a lungul carierei lor.

Conform unor surse apropiate PSD, Cozmanciuc ar fi purtat discuții serioase cu social-democrații, asigurându-i că va aduce un număr semnificativ de primari de la PNL Neamț în partidul lor.

Singura mutare concretizată este transferul finului său, Bogdan Țifui, primarul din Farcașa. Ceilalți primari contactați au refuzat oferta, preferând să rămână loiali lui George Lazăr și să-l susțină în competiția pentru președinția Consiliului Județean Neamț.

În PNL, trecerea lui Cozmanciuc la PSD este privită cu amuzament, mulți fiind conștienți de reputația sa de a genera haos și scandaluri în cadrul organizației. Pentru PSD, acceptarea lui Cozmanciuc ar fi încă o adăugare la lista de traseiști politici, care a crescut semnificativ sub conducerea lui Vasilica Harpa și Ciprian Șerban.

În anii electorali, PSD Neamț nu a avut niciodată atât de mulți transfugi politici printre candidați cum are acum, un semn clar că președintele Vasilica Harpa prioritizează atragerea de figuri politice din alte partide în detrimentul membrilor fideli ai organizației.

PUBLICITATE