Recitalul clasei de flaut la Biblioteca Județeană Neamț, marți, 14 mai

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește Recitalul Clasei de Flaut a profesoarei Lucreția Stroici, marți, 14 mai 2024, de la ora 17:00, în Sala Cupola.

Evenimentul, care are loc în cadrul proiectului cultural Simfonii Cromatice, este desfășurat în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț și își propune să ofere publicului o incursiune subtilă și emoționantă în lumea rafinată a muzicii clasice.

Elevii talentați ai clasei de flaut vor aduce pe scenă un repertoriu selectat cu grijă, sub îndrumarea profesoarei Lucreția Stroici de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, membră a Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR.

Elevii Andra-Giorgiana Gogan (clasa a VIII-a M), Carlos-Manuel Lefter (clasa a VIII-a M) și Sabina-Mihaela Melinte (clasa a X-a M) vor interpreta lucrări semnate de maeștri precum Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Wilhelm Popp, Leonardo Vinci și Johann Joachim Quantz, sub acompaniamentul sensibil al distinsului profesor și compozitor Adrian Stroici, la pian.

Momentul surpriză al serii va fi adus de Trio Instrumental format din elevii Sabina-Mihaela Melinte la flaut (clasa a X-a), Ana-Smaranda Hogea la oboi (clasa a IX-a) și Naomi Pîrlea la clarinet (clasa a IX-a) coordonați de Ștefan Lupu. Profesorul Ștefan Lupu, membru al Filarmonicii „Mihail Jora“ Bacău și solist apreciat pe scenele naționale și internaționale, adaugă un plus de prestigiu acestui eveniment prin experiența și talentul său.

PUBLICITATE