Incendiu la brutărie din Neamț. Trei persoane s-au evacuat înainte de sosirea pompierilor

Un incendiu a afectat o brutărie din comuna Grumăzești, pompierii reușind să localizeze focul care amenința să se extindă la întreaga clădire. Trei persoane s-au evacuat înainte de sosirea echipajelor de intervenție.

Astăzi, în jurul orei 11:35, un incendiu a izbucnit la un operator economic specializat în panificație, situat în localitatea Topolița, comuna Grumăzești.

„La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.

Trei persoane s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare de fum în interiorul unei încăperi ale brutăriei cu posibilitatea propagării la întreaga construcție.” – a transmis ISU Neamț

Pompierii au acționat rapid pentru localizarea și lichidarea incendiului, limitând astfel daunele. Flăcările au distrus aproximativ 80 de metri pătrați de planșeu realizat din vată minerală și lambriu de plastic, precum și 20 de metri pătrați de panou tip sandwich.

Cauza preliminară identificată pentru izbucnirea incendiului este un coș de fum/burlan de fum care nu a fost protejat termic corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.

PUBLICITATE