Andrei Carabelea, primul candidat oficial pentru fotoliul de primar la Piatra-Neamț la alegerile locale

Primarul Andrei Carabelea a fost anunțat, astăzi, 29 februarie, oficial, candidatul PNL la Primăria Piatra-Neamț. 

PNL Neamț este primul partid care și-a oficializat candidaturile pentru cele mai importante funcții administrative din județ: primăriile municipiilor, orașelor și Consiliului Județean Neamț.

Anunțul a fost făcut în prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă și a conducerii PNL Neamț. (vezi video AICI).

Astfel, la Piatra-Neamț, liberalii nemțeni vor merge cu primarul în funcție: Andrei Carabelea.

Încă de la începutul mandatului, am fost una dintre cele mai critice publicaţii la adresa actualei administraţii, condusă de primarul Andrei Carabelea.

Am arătat care sunt problemele şi greşelile făcute, uneori am prezentat şi soluţiile de rezolvare ale acestora şi am constatat că multe din ele au fost puse în practică.

Asta ne-a întărit convingerea că nu am criticat doar de dragul criticii ci că ceea ce am semnalat era corect şi în atenţia primăriei.

Am constatat însă, la rândul nostru, că de cele mai multe ori, situaţiile neprevăzute, problemele, blocajele au apărut ca urmare a unor grave erori ale proiectelor iniţiate de fosta administraţie condusă la acea vreme de ex-primarul Chitic.

Proiecte de-a valma, scrise prost, doar ca să dea bine în campania electorală din 2020 pentru fostul primar.

Toate aceste proiecte pline de erori s-au întors împotriva actualei conduceri a primăriei şi, în definitiv, împotriva pietrenilor.

Dacă iniţial am fost sceptici faţă de primarul Andrei Carabelea, am constatat că lucrurile încep să reintre pe făgaşul normal, iar de cele mai multe ori, problemele se află în alte „curți”. Pare că actualul primar rezistă și încearcă să facă ordine în administraţia locală, după haosul găsit în 2020. (vom reveni pe acest subiect)

Desigur, încă sunt multe lucruri care trebuie puse la punct. Iar noi le vom semnala în continuare!

Dar acum, se apropie campania electorală şi deja se conturează şi contracandidaţii primarului Andrei Carabelea.

Uitându-ne la cine sunt aceștia, vedem că unii dintre ei sunt oameni politici care nu au demonstrat absolut nimic, deşi au ocupat funcţia de primar atâția ani.

Din contra, au lăsat în urma lor datorii de milioane de euro, proiecte cu erori grave şi costisitoare, haos administrativ şi multe fapte cu iz penal.

Nu spunem că Andrei Carabelea este cel mai bun candidat pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ dar cu siguranţă contracandidaţii acestuia nu mai merită încrederea pietrenilor!

De ce spunem asta? Pe scrut, despre principalii contracandidații:

PSD – Partidul Social Democrat va merge la Piatra-Neamț, cel mai probabil, cu fostul primar PDL-PNL-PMP, Dragoș Chitic. Voci din interiorul partidului spun că între el și Adrian Niță, fostul primar are prima șansă de a candida.

Dragoș Chitic este cel care a proiectat și a făcut o parte din licitații la majoritatea inepțiilor despre care am scris de-a lungul anilor.

De la stații de 60.000 de euro (proiectate, gandite și „cumparate” de Chitic) până la pistele pentru bicicliști cu stâlpi pe mijloc, cele 700 de semafoare sau coridoarele de mobilitate. Practic, a gândit niște inepții ca să se poată lăuda în campanie și le-a lăsat în sertarul Primăriei.

În urma lui, nu au rămas deloc proiecte importante pe care să le fi terminat. Poate de asta a și fost trimis acasă în 2020 (și ajutat de Arsene să ajuncă vicepreședinte de CJ).

AUR – La Neamț, conducerea AUR a rămas la nivelul de „lipitorii de afișe” pentru Șoșoacă (vom explica într-un material viitor). Majoritatea conferințelor de presă și ieșirilor publice ale celor de la AUR Piatra-Neamț s-au rezumat la a reproduce ce scriu ziarele (în special noi) care critică administrația locală.

Practic, s-au comportat ca o portavoce (precum au liderii galeriilor de fotbal) și au rămas la acel nivel. Neavând o structură serioasă, fără lideri locali care să poată fi locomotive electorale, la Piatra-Neamț AUR se bazează doar pe simpatia lui George Simion, indiferent ce nume vor avea pe listă.

Dreapta Unită – USR, PMP și micul partid lui Orban nu au cum să spere la a câștiga alegerile pentru fotoliul de primar. Un grup de politicieni care (mulți dintre ei) au fost și sunt în conducerea instituțiilor din Neamț, care are viceprimar la Piatra-Neamț, nu va putea face campanie împotriva actualei conduceri pe care, într-un fel, au girat-o.

Deși mai sunt vreo 2 luni până începe campania electorală, la acest moment, în afară de Andrei Carabelea nu avem niciun alt candidat oficial (cu șanse), dar pe măsură ce aceștia vor apărea, nu vom ezita să îi prezentăm așa cum se cuvine…

PUBLICITATE