Acoperișul unui bloc din Piatra-Neamț, smuls de vânt (FOTO)

O rafală puternică de vânt a cauzat distrugeri în Piatra-Neamț, luând acoperișul unui bloc de pe strada Bistriței. Incidentul a avut loc astăzi, provocând pagube nu doar la structura imobilului, ci și la infrastructura urbană, distrugând un stâlp de iluminat public.

„Un acoperiș al unui bloc de pe strada Bistriței din Piatra – Neamț a fost luat de vânt, miercuri, 07.02.2024, în jurul orei 12.00. 

La fața locului s-au deplasat polițiști locali și pompieri din cadrul I.S.U. Neamț. Odata cu căderea acoperișului, construit în urmă cu 20 de ani, a fost distrus și un stâlp de iluminat public. 

În momentul de față cadrele I.S.U. lucrează la degajarea bucăților de lemn și a tablei, iar polițiștii locali de ordine publică asigură perimetrul.” – a transmis Poliția Locală Piatra-Neamț

Incidentul evidențiază obligația asociațiilor de proprietari de a asigura că acoperișurile blocurilor sunt într-o stare care să nu prezinte riscuri în perioadele cu vânt puternic.

„Reamintim că potrivit Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, astfel de construcții trebuie executate în baza autorizației de construire și a unui proiect tehnic, cu o firmă autorizată. De asemenea, potrivit Legii 196/2018 privind organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, asociațiile de proprietari au obligația să efectueze reparații la acoperișurile blocurilor/condominiilor astfel încât în perioadele cu vânt puternic să nu aibă loc astfel de incidente.” – mai spune Poliția Locală

PUBLICITATE