Trei incendii stinse de pompierii nemțeni în comunele Războieni, Alexandru cel Bun și Piatra Șoimului (FOTO)

Trei incendii au afectat gospodării din comunele Războieni, Alexandru cel Bun și Piatra Șoimului, în ultimele 24 de ore, provocând pagube materiale semnificative.

Primul incident a avut loc ieri seară, în jurul orei 21:00, în comuna Războieni, unde un incendiu a izbucnit la acoperișul unei anexe gospodărești, cu riscul de a se extinde.

Forțele de intervenție au reușit să limiteze pagubele la acoperiș și câteva bunuri materiale, dar cauza a fost identificată ca fiind efectul termic al curentului electric.

„La ora 21:23 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Razboieni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Războieni (o autospecială de stingere) și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).
Incendiul s-a manifestat generalizat la acoperișul unei anexe gospodărești, existând posibilitatea generalizării propagării la alte construcții.
Până la sosirea pompierilor militari, incendiul a fost localizat de SVSU. Forțele de intervenție au acționat pentru lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul anexei gospodărești (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de aproximativ 80 mp, o tonă de plante furajere, 100 kg de cereale și deșeuri de materiale lemnoase.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.” – a transmis ISU Neamț

În comuna Alexandru cel Bun, un alt incendiu a devastat acoperișul unei case și bunurile din pod, afectând grav structura locuinței și provocând un atac de panică unui bărbat în vârstă de 84 de ani. Incidentul a fost cauzat de un coș de fum deteriorat.

„În data de 03.02.2024, la ora 23:09, prin apel la 112 a fost anunțat un incendiu produs la o casă din localitatea Agârcia, în comuna Alexandru cel Bun.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Alexandru cel Bun.
La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei cu posibilitatea generalizării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp, bunuri materiale depozitate în pod (articole de îmbrăcăminte, mobilier etc) și s-au deteriorat tavanele de la 4 camere.
Un bărbat de 84 de ani, ce a suferit atac de panică, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la UPU Piatra-Neamț.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.” – au precizat pompierii nemțeni

Astăzi, în Piatra Șoimului, flăcările au cuprins o bucătărie de vară și două anexe gospodărești, distrugând construcțiile din lemn și provocând un atac de panică unui bărbat de 85 de ani. Și în acest caz, coșul de fum neprotejat termic a fost identificat ca sursă a incendiului.

„În jurul orei 12:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Poieni, comuna Piatra Șoimului.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Piatra Șoimului și SVSU Roznov.
Incendiul s-a manifestat la o bucătărie de vară și două anexe gospodărești. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars construcția din lemn (bucătăria de vară) cu suprafața de aproximativ 30 mp și bunurile din interiorul acesteia, un adăpost pentru animale de 10 mp, o magazie pentru lemne și 2 mc de lemn de foc.
Un bărbat de 85 de ani, ce a suferit atac de panică, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la UPU Piatra-Neamț.
Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile au fost cauza probabilă de producere a incendiului.” – au mai transmis reprezentanții ISU Neamț

PUBLICITATE