Ajutoare umanitare pentru județul Neamț, întoarse la graniță

În cadrul unei operațiuni coordonate la frontierele de vest ale țării, autoritățile române au blocat intrarea a aproape 84 de tone de deșeuri, printre care „ajutoare umanitare” care trebuiau să ajungă în mai multe județe printre care și Neamț.

În ultima săptămână, comisarii Gărzii Naționale de Mediu din Bihor și Arad au refuzat intrarea în România a 7 transporturi cu deșeuri la punctele de trecere a frontierei Borș II și PTF Nădlac II.

La Bihor, nu mai puțin de 6 auto-trenuri încărcate cu aproximativ 64 de tone de „ajutoare umanitare” – textile și mobilier second hand, jucării, au fost respinse.

Aceste transporturi proveneau din Olanda, Germania și Suedia și aveau ca destinație județele Harghita, Botoșani, Suceava, Cluj, Hunedoara și Neamț.

„În ultima săptămână, în punctele de trecere a frontierei Borș II și PTF Nădlac II, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – comisariatele județene Bihor și Arad, nu au permis intrarea în țară a 7 transporturi. La Bihor, au fost respinse 6 auto-trenuri cu aproximativ 64 tone de „ajutoare umanitare” (textile si mobilier second hand, jucării, etc.). Transporturile erau din Olanda, Germania, Suedia, iar destinatari erau județele Harghita, Botoșani, Suceava, Cluj, Hunedoara și Neamț. La Arad a fost respins un transport cu aproximativ 20 de tone de paleți cu polistiren și plastic topit, ce proveneau din Olanda, iar destinatar era județul Dâmbovița.” – a transmis Garda Naţională de Mediu

PUBLICITATE