George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): Finanţări de până la 30 milioane lei pentru primăriile nemţene, pentru proiecte de apă, canalizare şi epurare a apelor uzate

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a publicat Ghidul de finanţare pentru primăriile care vor să acceseze proiecte pentru sisteme de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate.

Finanţările sunt acordate prin Administraţia Fondului de Mediu şi vizează protejarea şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător.

Localităţile din Neamţ cu o populaţie de până în 5.000 locuitori beneficiază de finanţări de până în 12 milioane lei, cele cu o populaţie cuprinsă între 5.000 şi 10.000 locuitori pot accesa finanţări de până în 20 milioane lei iar localităţile cu o populaţie mai mare de 10.000 locuitori beneficiază de finanţări de până în 30 milioane lei.

În cazul județului și asocierilor fără personalitate juridică, finanțarea se acordă în funcție de numărul și categoria UAT cuprinse în proiect, prin însumarea valorilor corespunzătoare.

„Vreau să aduc o veste bună pentru toţi primarii din judeţul Neamţ pentru că a fost lansat Ghidul de Finanţare a Programului ce vizează sistemele de apă, canalizare şi epurare a apelor uzate. Sunt finanţări importante pe care Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor condus de liberalul Mircea Fechet le pune la dispoziţia tuturor primăriilor, prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Îi mulţumesc domnului ministru Mircea Fechet care, aşa cum a promis la sfârşitul anului trecut când a fost prezent în judeţul Neamţ, vine în sprijinul comunităţilor, cu acest program deosebit de important. Îi îndemn pe toţi primarii din judeţul Neamţ să consulte Ghidul de Finanţare şi să depună proiecte astfel încât să acceseze aceste fonduri nerambursabile. Este un program 100% liberal pentru că noi, Partidul Naţional Liberal credem cu tărie că dezvoltarea vine odată cu investiţii consistente în comunităţi. Ca preşedinte al filialei PNL Neamţ şi ca membru al Guvernului României vreau să transmit un mesaj ferm de susţinere a tuturor primarilor care doresc să dezvolte comunităţile pe care le reprezintă şi să îi asigur de tot sprijinul meu necondiţionat”, a declarat secretarul de stat George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ.

Finanţarea în cadrul acestui program se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile.

Se finanțează tipurile de investiții care vizează:

  1. înființarea sistemelor de alimentare cu apă;
  2. înființarea sistemelor de canalizare;
  3. extinderea sistemelor de alimentare cu apă existente;
  4. extinderea sistemelor de canalizare existente;
  5. modernizarea sistemelor de alimentare cu apă existente;
  6. modernizarea sistemelor de canalizare existente.

Un proiect poate presupune atât lucrări destinate sistemelor de alimentare cu apă, cât și lucrări destinate sistemelor de canalizare.

De asemenea, un proiect poate presupune atât realizarea întregului sistem de alimentare cu apă/canalizare, cât și părți componente ale acestuia.

PUBLICITATE