Două incendii provocate de coșurile de fum. O femeie a ajuns la spital

Coșurile de fum necurate sau deteriorate continuă să provoace incendii în Neamț. Ieri, două astfel de incendii au avut loc în comunele Mărgineni și Pipirig din Neamț. Intervențiile pompierilor au salvat locuințe și au oferit asistență medicală victimelor afectate.

Primul incident a avut loc în Mărgineni, unde pompierii au intervenit la un incendiu declanșat la coșul de fum al unei locuințe.

„La ora 14:45 forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Mărgineni și Punctul de lucru Roznov au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce s-a manifestat la coșul de fum al unei locuințe din comuna Mărgineni.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necuraţat.” – a transmis ISU Neamț

Al doilea incendiu, în Pipirig, a necesitat intervenția echipajelor de la Detașamentul Târgu-Neamț și SVSU Pipirig. Incendiul a afectat acoperișul unei case și s-a extins în trei încăperi, provocând pagube materiale semnificative și rănirea unei femei de 68 de ani, care a suferit un atac de panică și arsuri ușoare.

„Un alt incendiu a fost anunțat la ora 21:10 care a necesitat intervenţia pompierilor de la Detașamentul Târgu-Neamț.

Apelantul a anunțat producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Dolhești din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig (o autospecială de stingere) și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul unei locuințe cu posibilități de generalizare. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 80 mp și s-au deteriorat bunuri din interiorul a trei încăperi (mobilier, aparate electrocasnice și materiale textile).

O femeie de 68 de ani, care a suferit un atac de panică și ușoare arsuri la nivelul feței, a primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportată la CPU Târgu-Neamț.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.” – a mai precizat ISU

PUBLICITATE