Transport ilegal de lemn în Neamț. Bărbat cercetat pentru fals informatic

Polițiștii din orașul Târgu-Neamț au oprit pentru verificare, la data de 23 ianuarie, în localitatea Petru Vodă, un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos și era condus de un bărbat din județul Suceava.

Suspiciunile privind documentele de însoțire au dus la o verificare amănunțită la Ocolul Silvic Târgu-Neamț.

Verificările polițiștilor au scos la iveală nereguli grave. S-a constatat că documentele de însoțire ale transportului nu erau conforme, iar cantitățile de material lemnos transportat prezentau diferențe față de cele declarate în acte. Drept urmare, a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de fals informatic.

„La data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț a oprit pentru verificare, în localitatea Petru Vodă, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, condus de un bărbat, din județul Suceava.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la corectitudinea documentelor ce însoțeau transportul de material lemnos, ansamblul de vehicule a fost condus, pentru continuarea verificărilor, la Ocolul Silvic Târgu-Neamț.

La data de 24 ianuarie a.c., în urma verificărilor realizate de polițiști a rezultat faptul că, există nereguli cu privire la documentele de însoțire ale transportului, iar materialul lemnos transportat prezenta diferențe față de cantitățile prezentate în documente.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.” – a transmis Poliția Neamț

În urma acestor descoperiri, polițiștii au confiscat un volum total de 16,24 metri cubi de material lemnos de diferite tipuri, evaluat la aproximativ 3.950 de lei. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 21.000 de lei, conform prevederilor Legii 171 din 2010.

PUBLICITATE