Primăria Piatra-Neamț ne ia „la mișto” cu bugetul pe 2024

Primăria Piatra-Neamț pare că ia în râs cetățenii municipiului pe care îi invită să participe la dezbaterile publice pe bugetul local pentru anul 2024, oferind cetățenilor doar o fițuică.

Conform unui comunicat transmis astăzi, 18 ianuarie, Primăria Piatra-Neamț anunță că Proiectul de buget a fost lansat în dezbatere publică pe 17 ianuarie 2024 și poate fi vizualizat pe site-ul www.primariapn.ro, la secțiunea Transparență/Dezbateri.

„Locuitorii municipiului pot depune amendamente privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării, sau afişării acestuia, la registratura instituției, sau pe adresa de mail [email protected].

Îi încurajăm pe toți pietrenii să consulte proiectul de buget pe anul în curs și să vină cu sugestii și propuneri, utilizând platforma dedicată consultărilor publice din Piatra-Neamț:  https://consultari.primariapn.ro/polls/dezbatere-proiectul-de-buget-local-pe-anul-2024.” – transmite Primăria Piatra-Neamț

Astfel, cei interesați să vadă pe ce va cheltui administrația banii în acest an, care sunt proiectele sau ce încasări va avea municipalitatea, vor avea la dispoziție doar o singură pagină care nu spune mai nimic.

Totodată, locuitorii municipiului Piatra-Neamț pot depune contestaţii privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau afişării acestuia, la registratura instituției sau pe adresa de mail [email protected], doar că nu vor avea pe ce să facă nicio contestație, propunere sau sugestie, atât timp cât Primăria a publicat doar o simplă pagină. (vezi AICI)

Ca exemplu, la Cluj-Napoca Primăria a publicat bugetul pe 2024 în SUTE DE PAGINI (vezi AICI). Sunt și comune în țară care prezintă locuitorilor bugetul în zeci sau sute de pagini (vezi exemplu AICI)

Dacă la Iași presa a criticat administrația locală pe motiv că mimează transparența pentru prezentarea bugetului în doar 13 pagini (vezi articol AICI), la Piatra-Neamț Primăria condusă de Andrei Carabelea pare că își ia locuitorii în râs sau „la mișto” cu o singură pagină.

PUBLICITATE