Doi șoferi prinși băuți și doi drogați pe drumurile din Neamț

Doi șoferi au fost prinși băuți, iar alți doi sub influența substanțelor interzise, în ultimele 24 de ore, anunță Poliția Neamț.

Primele două cazuri au avut loc în Păstrăveni și Piatra-Neamț, unde doi bărbați, de 50 și respectiv 53 de ani, au fost testați pozitiv pentru alcool.

La data de 13 ianuarie, în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Păstrăveni, a unui autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au procedat la oprirea în trafic, pe strada Ion Ionescu de la Brad, în municipiul Piatra-Neamț , a unui autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.” – a spus Poliția Neamț

În ambele situații a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

Tot în ultimele 24 de ore, în localitatea Siliștea și apoi în Tămășeni, doi tineri, de 21 și respectiv 20 de ani, au fost opriți de polițiști. Testele preliminare au indicat prezența substanțelor interzise, motiv pentru care au fost conduși la unități medicale pentru recoltarea de probe biologice.

În jurul orei 20:15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu  în localitatea Siliștea, au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din județul Bacău.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

Azi-noapte, în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Tămășeni, a unui autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Horia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.” – au mai precizat polițiștii

În cele două cazuri a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

PUBLICITATE