I-au furat unei bătrâne din Neamț peste 26.000 de lei

Un caz de furt care a avut loc la data de 28 decembrie 2023 în Săvinești a fost rezolvat recent de polițiștii din Neamț, cu sprijinul colegilor lor din Iași.

Victima, o femeie în vârstă de 78 de ani, a fost păcălită de un bărbat care s-a prezentat ca angajat al unui furnizor de electricitate.

Profitând de neatenția bătrânei, acesta i-a sustras un plic cu aproximativ 20.000 lei și 1.300 euro.

„La data de 28 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați de către un bărbat, din Săvinești, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras bunicii sale o sumă de bani.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, la aceeași dată, în intervalul orar 14:00-15:00, în timp ce femeia în vârstă de 78 de ani se afla la domiciliul din localitatea Săvinești, o persoană necunoscută de sex masculin, sub pretextul că ar fi angajat la un furnizor de electricitate, i-ar fi solicitat accesul în locuință, unde profitând de neatenția persoanei vătămate, i-ar fi sustras un plic, în care se afla suma de aproximativ 20.000 lei și 1.300 euro, lipsa banilor fiind sesizată ulterior de către fiica persoanei vătămate.

În urma activităților investigativ-operative efectuate de către polițiștii din Neamț, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliţie Miroslovești au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, cu vârste de 21, respectiv 35 de ani, din Miroslovești.” – a transmis Poliția Neamț

Ieri, 11 ianuarie, polițiștii au efectuat percheziții domiciliare la adresele acestora, reușind să recupereze 3.600 lei, bani considerați a fi parte din suma sustrasă.

„La aceeași dată, în baza probatoriului administrat, față de cele două persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț, al Serviciului Criminalistic Neamț și al polițiștilor Postului de Poliţie Miroslovești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.” – a mai precizat Poliția Neamț

PUBLICITATE