Cod galben de ninsori și viscol: nu sunt probleme în Neamț, anunță autoritățile

Prefectul Adrian Niță a transmis în această dimineață o situație la nivelul județului Neamț după prima noapte de Cod galben de ninsori și viscol.

„În perioada 07.01.2024, ora 07:00 – 08.01.2024, ora 08.00 s-a intervenit pe drumurile naționale și județene cu 84 utilaje constând în ATB-uri echipate cu RSP și lamă, tractor, unimoguri echipate cu RSP și lamă, autospeciale pentru verificare trasee, fiind folosite aproximativ 956 tone de sare și 4,25 tone clorură de calciu.

În momentul de față se acționează pe toate sectoarele de drum național și județean cu utilaje și material antiderapant.” – a transmis prefectul de Neamț

Potrivit prefectului Adrian Niță, drumurile naționale sunt la negru, cu excepția unor sectoare de drum viscolite cu zăpadă de 1-2 cm, cum ar fi: DN15B în zona loc. Cristești, DN15C în zona loc. Crăcăoani, DN 15 în zona loc. Mănoaia și DN15D în zona loc. Turturești, Bahna Mare, Baratca, Bozienii de Sus, DN2 în zona loc. Tețcani, Barticești, Săbăoani.

Nu s-au raportat probleme în trafic și nu au fost apeluri pentru transport persoane, iar de la la ora 8 nu erau localități în care să fie probleme de alimentare cu energie electrica sau școli (elevi care nu au ajuns la cursuri).

PUBLICITATE