Alertă în Piatra-Neamț: Semafoare esențiale pentru siguranța rutieră, lăsate la îndemâna tuturor

În marele smartcity Piatra-Neamț, sau #NouaPiatra, dacă cineva are chef să scoată din priză un semafor, o poate face nestingherit, fără nici cea mai mică problemă.

Acest lucru se întâmplă pe unul din sectoarele de drum cu foarte mare circulație și care de-a lungul timpului a luat multe vieți și a lăsat infirmi zeci de oameni.

Vorbim despre B-dul Gral Nicolae Dăscălescu, la ieșirea din Piatra-Neamț spre Bacău.

În anul 2018, un grup de aleși locali, care se observă că erau mai preocupați de siguranța rutieră decât cei care conduc astăzi destinele orașului, au instalat două semafoare cu buton și arcade luminoase pentru a stopa accidentele cu victimă și decesele de de pe acel sector de drum și a mări fluidizarea traficului.

Între 2008 și 2016, cifrele spun că în acea zonă au fost 59 persoane rănite uşor, 36 rănite grav şi 9 persoane decedate.

După instalarea celor două semafoare cu buton, accidentele rutiere au scăzut considerabil.

Au trecut șase ani de atunci, iar dacă astăzi i se face chef cuiva să scoată semaforul din priză, are această posibilitate.

Întreaga instalație este cuplată la o sursă de energie aflată pe marginea drumului, de care dispune fiecare cum vrea.

Din păcate, în acești șase ani primăria nu a găsit o soluție pentru lega la curent acel semafor în altă parte, deși locuitori în zonă au tras de nenumărate ori în semnale de alarmă.

Nimănui din primărie nu-i pasă de ceea ce se întâmpla acolo și din nefericire nici din poliției, pentru că ei sunt în măsură să sancționeze administratorul drumului pentru astfel de situații aberante și periculoase.

Se pare că poliția nu vrea să deranjeze primăria iar aceasta din urmă nu e nici deranjată și nici afectată de ceea ce se întâmplă pe acel sector de drum.

Asta până când se va întâmpla o tragedie…

PUBLICITATE
SURSĂvideo: Facebook / Împreună pentru Piatra Neamt / Ciurea Ciprian Florentin