NEAMȚ – Sentințe în dosarul „Mită la Ambulanță”. Fostul director condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare

Scandalul de corupție din Serviciul Județean de Ambulanță Neamț a ajuns la un moment decisiv, cu condamnări importante pronunțate de Tribunalul Bacău.

Fostul director al Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, Dan Dorin Morenciu, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită.

Acuzațiile aduse fostului director includ primirea de șpăgi în valoare de zeci de mii de euro pentru angajări în sistem.

Tribunalul Bacău a emis sentințe și pentru alte 15 persoane implicate în acest caz.

Reamintim că potrivit procurorilor DNA, în dosarul „Mită la Ambulanță” au fost trimise în judecată 16 persoane, încheindu-se acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru alte 13 persoane. 

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2-18 mai 2022, Serviciul de Ambulanță Județean Neamț a organizat un examen pentru ocuparea unor posturi, în care Morenciu, alături de alți intermediari, ar fi cerut și primit sume de bani de la candidați pentru a fi declarați admiși. Ulterior, a fost prins în flagrant în timp ce primea o sumă mare de bani. (VEZI ARTICOL AICI)

În cadrul aceleiași decizii, magistrații au emis sentințe și pentru intermediari (angajați) și candidați, majoritatea pedepselor fiind suspendate sub supraveghere, cu obligația de a presta muncă neremunerată în folosul comunității.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.

Hotărârea instanței poate fi citită AICI

PUBLICITATE