3 gospodării afectate de incendiul din seara de Crăciun la Tarcău (VIDEO)

Un incendiu major a afectat trei gospodării în comuna Tarcău în seara de Crăciun.

Ieri, 24 decembrie, la ora 21:46, pompierii din Neamț au fost chemați să intervină pentru a stinge un incendiu de proporții în comuna Tarcău.

Echipajele de intervenție de la SVSU Tarcău, SVSU Bicaz, Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț, SPSU Forestar Tarcău și SAJ Bicaz au fost mobilizate rapid pentru a face față situației de urgență.

La sosirea la fața locului, pompierii s-au confruntat cu un incendiu care afecta trei gospodării.

În prima gospodărie, flăcările au cuprins anexele gospodărești și parțial acoperișul casei, arzând o suprafață totală de 100 de metri pătrați, inclusiv 5 metri cubi de lemn de foc și acoperișul unui garaj.

În a doua gospodărie, incendiul a distrus acoperișul locuinței și a afectat 30 de metri pătrați dintr-un perete al casei.

În a treia gospodărie, flăcările au deteriorat un perete al unei anexe gospodărești.

Pompierii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul, împiedicând astfel răspândirea acestuia la alte gospodării din vecinătate. O femeie de 44 de ani din a doua gospodărie a suferit un atac de panică și a fost asistată medical de echipajul SAJ la locul evenimentului.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars:
– acoperișul casei pe o suprafață de 10 mp, anexele gospodărești construite din lemn pe o suprafață de aproximativ 100 mp, 5 mc de lemn de foc și acoperișul unui garaj (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 30 mp din prima gospodărie;
– acoperișul (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de 60 mp, elemente de tâmplărie și 30 mp dintr-un perete al casei din a doua gospodărie;
– 6 mp dintr-un perete al unei anexe gospodărești din a treia gospodărie.” – a transmis ISU Neamț

Ancheta preliminară a indicat că scurtcircuitul electric ar putea fi cauza probabilă a incendiului devastator.

PUBLICITATE