Profesoară din Neamț, condamnată după ce a bătut 12 elevi

O profesoară de limba engleză a unui liceu din județul Neamț a fost recent condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de „purtare abuzivă în formă continuată”, la o amendă penală în valoare de 10.000 lei.

Aceasta a fost găsită vinovată pentru agresarea repetată a unui număr de 12 elevi, incluzând acte de violență fizică și verbală precum lovirea cu pumnii, picioarele, palmele, trăgând de păr și folosind obiecte precum pixuri și markere.

Doi dintre elevi au avut nevoie de zile de îngrijiri medicale.

Incidentele au avut în cadrul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu“ din comuna Borca, iar în anii 2021-2022, ea ar fi agresat fizic, înjurat şi amenințat 12 elevi de clasele a III-a și a VII-a pentru diverse motive, precum jocul în timpul orei, vorbirea cu colegii, sau pentru că nu primea răspunsurile corecte la întrebări.

În urma audierilor, inculpata a recunoscut și regretat săvârșirea faptelor.

În fața instanței, victimele au declarat că nu au pretenții civile și nu doresc ca inculpata să fie condamnată la închisoare, ci preferă ca aceasta să continue să se ocupe de pregătirea lor școlară.

Pentru faptele ei, Judecătoria Bicaz a condamnat-o la pedeapsa de 200 zile amendă la un echivalent de 50 lei/zi amendă, în speţă pedeapsa de 10000 de lei amendă penală.

Totodată, instanța a obligat-o să participe la un curs de perfecţionare psihopedagogică.

PUBLICITATE