Incendii stinse de pompieri în patru comune din Neamț

Pompierii nemțeni au avut o zi plină de intervenții ieri, 17 decembrie, luptându-se cu patru incendii în comunele Stănița, Tămășeni, Rediu și Ghindăoani.

Primul incendiu a avut loc în comuna Stănița la ora 07:41, unde flăcările au izbucnit în podul unei case și la un perete lângă coșul de fum. Echipele de intervenție de la SVSU Stănița și Detașamentul de Pompieri Roman au reușit să localizeze și să stingă focul, care a distrus 10 mp de planșeu din lemn și 5 mp de perete. Cauza incendiului a fost identificată ca fiind un coș de fum neprotejat termic.

La scurt timp după, la ora 08:19, un alt incendiu a necesitat intervenția pompierilor în localitatea Adjudeni din comuna Tămășeni. Aici, focul s-a manifestat într-o cameră, amenințând să se extindă la întreaga locuință. Echipele de la SVSU Tămășeni și Detașamentul de Pompieri Roman au intervenit, reușind să stingă flăcările care au distrus aproximativ 50 kg de materiale textile și deșeuri. Cauza probabilă a fost fumatul în locuri nepermise.

La ora 10:39, în comuna Rediu, un incendiu a izbucnit în podul unui adăpost pentru animale. Forțele de intervenție de la SVSU Rediu și Punctul de lucru Roznov au acționat rapid, limitând pagubele la acoperișul construcției, 3 mc de lemn de foc și 2 mc de cherestea. Acest incendiu a fost cauzat de un scurtcircuit electric.

În final, un incendiu a avut loc în comuna Ghindăoani la puțin timp după miezul nopții, afectând o cameră și amenințând întreaga locuință. Echipele de la SVSU Ghindăoani și Detașamentul de Pompieri Târgu-Neamț au localizat și lichidat incendiul, care a distrus 5 mp de perete și un cuptor electric. Și în acest caz, cauza a fost un scurtcircuit electric.

PUBLICITATE