Condamnați după ce au dat mită unor polițiști rutieri. „Șefu… Hai să facem o afacere!”

Trei persoane au fost condamnate săptămâna trecută la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru că au dat mită unor agenți de poliție rutieră.

În două dintre cele trei cazuri, șoferii au fost prinși sub influența băuturilor alcoolice, iar în cel de-al treilea un tânăr a fost prins conducând cu viteză.

Primul a fost prins la volanului unui autoturism marca BMW cu o alcoolemie de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat și a încercat să dea mită 100 de euro polițiștilor pentru a scăpa de amenda în cuantum de 1.350 lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

– „…şefu… Hai să facem o afacere! … Vă dau o sută de euro şi nu-mi luaţi permisul de conducere…şi eu lucrez ca şofer…” – a spus acesta, conform înregistrării de pe camera audio-video din dotarea Poliției.

Al doilea șofer ar fi încercat să mituiască polițiștii cu 200 de lei după ce a fost prins conducând un autoturism marca Dacia Duster având 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cea de-a treia speță, o femeie a fost condamnată după ce a încercat să dea mită 300 lei polițiștilor rutieri după ce fiul ei a fost prins la volanul unui autoturism BMW conducând cu 111 km/h pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 km/h.

Șoferul urma să fie sancționat cu amendă în cuantum de 1.305 lei și reţinerea permisului de conducere pe o durată de 90 de zile.

În timp ce agentul de poliţie întocmea procesul verbal, femeia s-a apropiat de cei doi agenţi de poliţie şi le-a oferit acestora suma de 300 lei.

Toate cele trei cazuri au fost soluționate în instanță, iar inculpații au primit o sentință de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.

PUBLICITATE