Se va modifica giratoriul de la Brădet și se interzic bicicliștii pe variantă

Sensul giratoriu de la Brădet, pe varianta municipiului Piatra-Neamț, acolo unde au fost mai multe accidente rutiere din cauza dimensiunilor mici ale benzilor de circulație, ar putea fi reconfigurat, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Șeful Serviciului Rutier Neamț. Totodată, acesta a precizat că circulația bibicletelor și trotinetelor va fi interzisă pe variantă.

Sensul giratoriu de la Brădet va fi modificat. Asta în ciuda declarației primarului Carabelea, care a tot susținut că sunt puține accidente în zonă și în concluzie acel sens giratoriu nu are nicio problemă.

Acum, autoritățile par că și-au dat seama de proiectarea proastă a sensului giratoriu și se ia în calcul micșorarea circumferinței și recentrarea lui pentru a preveni alte accidente auto.

„Se analizează niște soluții de mărire a lățimii benzii de circulație pe sensul de intrare în oraș, micșorarea insulei și recentrarea ei, astfel încât traversarea autovehiculelor de tonaj dinspre Bacău spre Bicaz să fie mai facilă.” – a declarat Bogdan Paleu, șeful Serviciului Rutier Neamț

Totodată, pe varianta orașului va fi interzisă circulația bicicletelor și trotinetelor.

„Problema a fost identificată de administratorul drumului și s-a propus în cadrul proiectului interzicerea circulației bicicliștilor pe acest sector de drum, ținând cont că sunt amenajate piste pentru cicliști paralele, pe Traian. Deci pe variantă nu vor circula bicicliștii” – a mai spus Bogdan Paleu, precizând totodată că în trotinetele intră în aceeași categorie.

PUBLICITATE