Piatra-Neamț – Cele 21 de noi autobuze electrice au intrat pe trasee (VIDEO)

Municipiul Piatra-Neamț se bucură de o schimbare semnificativă în domeniul transportului public odată cu scoaterea pe traseele din oraș a celor 21 de autobuze electrice moderne.

Această investiție face parte dintr-un proiect ambițios desfășurat de Consiliul Județean Neamț în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, având ca obiectiv îmbunătățirea mobilității urbane și creșterea calității serviciilor de transport în Piatra-Neamț. (Despre proiect puteți citi AICI)

Directorul SC Troleibuzul S.A., Cristian Sauciuc, a subliniat că aceste noi vehicule vor oferi cetățenilor condiții îmbunătățite de călătorie cu transportul public.

„De astăzi cetățenii care circulă cu autobuzele SC Troleibuzul au condiții mai bune de transport public.” – a declarat Cristian Sauciuc, directorul societății Troleibuzul.

Valoarea totală a proiectului aferentă județului Neamț este de 57.609.269,65 lei, iar termenul limită de implementare este 31 decembrie.

„Astăzi încheiem un proiect deosebit de important pentru pietreni, pentru nemțeni în general. Acest proiect s-a desfășurat în câteva etape succesive. În luna iunie, autobuzele au fost predate către Consiliul Județean. În luna iulie s-au făcut încercări, probe, recepții, iar în luna august am concesionat către transportatorul public SC troleibuzul toate aceste 21 de autobuze electrice.

Iată-ne astăzi în situația plăcută de a lansat pe piața transportului public urban din județul Neamț, din Piatra-Neamț, aceste autobuze moderne care vor aduce un plus de confort pentru cei care vor călători.

E un beneficiu, e un efort pe care l-a făcut Consiliul Județean și pe această cale încredințez cetățenii județului Neamț, cetățenii municipiului Piatra-Neamț, că ne preocupăm în continuare de tot ceea ce înseamnă modernizare și dezvoltarea județului sub toate aspectele lui. Ceea ce vedeți dumneavoastră, astăzi, e doar un aspect.” – a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț

Vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Adrian Păduraru, a exprimat recunoștința sa față de eforturile echipei de implementare.

Vreau să mulțumesc echipei de implementare din Consiliul Județean și de la SC Troleibuzul pentru că astăzi putem vedea rezultatele concrete ale acestui proiect. Să dea Dumnezeu să fie într-un ceas bun!” – a spus vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Adrian Păduraru

Astfel, odată cu introducerea acestor autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare, municipiul Piatra-Neamț ia un pas important în direcția unui transport mai eficient, mai ecologic și mai confortabil pentru toți locuitorii săi.

PUBLICITATE