Încă un proiect pregătit pentru alegeri! Încep lucrările la Grădina Publică „Nicu Albu”

Încă un proiect important al Administrației Carabelea va fi gata în pragul campaniei electorale pentru alegerile locale de anul viitor: Grădina Publică „Nicu Albu”.

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a anunțat, astăzi, că a semnat contractul de execuție a lucrărilor la Grădina Publică „Nicu Albu”. Valoarea contractului este de 5.272.342,6 lei (peste 1 milion de euro)

În loc ca investiția să fie gata în această toamnă, așa cum s-a promis inițial, Grădina „Nicu Albu” se îndreaptă către un termen de finalizare: în prag de alegeri. Astfel, acest proiect se va alătura și celorlalte proiecte care au fost întârziate pentru anul electoral 2024.

Reamintim că fostul Parc Zoologic, cel care devenise în timp o emblemă a orașului a fost desființat la pripunerea primarului Carabelea în anul 2021, pentru ca animalele să nu mai sufere.

Între timp, animalele au ajuns la alte grădini zoologice, iar unele au ajuns în condiții mult mai rele decât cele de la Piatra-Neamț. (vezi articol AICI)

Mai jos, mesajul primarului Andrei Carabelea:

Știu că este o veste așteptată de multă lume. Și nu știu dacă e cineva pe lume asta mai nerăbdător ca mine să vadă noua Grădină Nicu Albu gata.

Am semnat contractul de execuție a lucrărilor la Grădina Publică „Nicu Albu”!

Am parcurs un drum anevoios până aici, din motive care nu au ținut de noi. Am avut parte de contestații la licitație și proceduri de soluționare care au durat mai mult decât ne-am fi dorit. Acum însă avem un contract semnat și constructorul se apucă de lucru cât de repede.

Valoarea contractului este de 5.272.342,6 lei și are o durată de 12 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Vom monitoriza foarte atent lucrările, pentru că e un proiect foarte important, cu valoare atât istorică, dar mai ales sentimentală pentru pietreni.

Cred cu tărie că acest proiect va fi un model pe care îl vor prelua și alte comunități – transformând o închisoare pentru animale într-un spațiu al libertății, al creativității și al bucuriei.

Până vara viitoare, când ne vom plimba pe aleile celui mai frumos parc din oraș, vom mirosi parfumul florilor și vom auzi sunetul cascadei de lângă grota urșilor, vă invit la o plimbare virtuală: https://www.facebook.com/A.Carabelea/videos/1476010279503814

PUBLICITATE