Vacanțele Muzicale: „Fantezie estivală” și un spectacol muzical captivant pe platoul Curții Domnești

Joi seara, 6 iulie, începând cu ora 18:00, atmosfera s-a încălzit în Sala „Calistrat Hogaș” de la Consiliul Județean Neamț, odată cu deschiderea celei de-a cincea seri muzicale a evenimentului „Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț”.

Publicul a avut privilegiul de a se bucura de un recital de excepție susținut de doi tineri și talentați muzicieni, Raluca Ouatu la pian și Teodor Țîrlea la flaut. Sub titlul sugestiv „Fantezie estivală”, acești artiști au creat o călătorie muzicală plină de pasiune și rafinament.

Raluca Ouatu, o pianistă originară din Piatra-Neamț, și-a demonstrat talentul și virtuozitatea prin interpretarea cu emoție și sensibilitate a unor lucrări semnate de compozitori de renume.

Alături de ea, Teodor Țîrlea, flautistul cu abilități remarcabile, a adăugat o notă melodioasă și vibrantă în cadrul recitalului. Cei doi au creat o armonie perfectă și o conexiune muzicală ce a captivat publicul.

Repertoriul serii a fost o selecție inspirată din creația unor mari compozitori precum Joaquín Rodrigo, Georges Hüe, Robert Schumann și François Borne.

Seara muzicală a continuat într-o notă plină de inovație și diversitate pe platoul Curții Domnești, unde a avut loc proiectul muzical Popfolklorica.

Această colaborare cross-over româno-norvegiană a reunit artiști cu influențe și backgrounduri muzicale diferite, oferind publicului un mix captivant de pop, jazz, blues, vintage soul și folk.

Repertoriul a inclus reinterpretări surprinzătoare și coveruri după cunoscute melodii românești, acompaniate de instrumente tradiționale.

Ca în fiecare seară, Carmen Nastasă, managerul Centrului „Carmen Saeculare”, organizatorul festivalului, a adus un strop de recunoaștere și mulțumire artiștilor care au încântat publicul pietrean. Cu flori și diplome în mână, ea a subliniat contribuția lor valoroasă în cadrul evenimentului.

Chiar dacă Piatra-Neamț se afla sub avertizare meteo de furtuni, pasionații de muzică nu s-au lăsat descurajați de amenințarea cerului.

Fără nicio picătură de ploaie, publicul a savurat fiecare moment muzical oferit de artiștii de pe scenă, demonstrând încă o dată că pasiunea pentru artă poate învinge chiar și vremea capricioasă.

Pentru a șasea și penultima seară a Vacanțelor Muzicale de la Piatra-Neamț, așteptarea este tot mai mare. Un nume mult apreciat în industria muzicală românească, Ștefan Bănică Jr., va urca pe scena din centrul istoric al orașului pietrean. (vezi articol AICI)

Cu carisma și talentul său remarcabil, artistul promite o seară de neuitat, în care muzica va înflăcăra inimile spectatorilor și va crea amintiri de preț pentru toți cei prezenți.

@stirineamt

Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț – ziua V

♬ sunet original – Stiri-Neamt.ro

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stiri-Neamt.ro (@stiri_neamt.ro)

PUBLICITATE