Premiul I pentru „rareșiști” la concursul internațional „Space Settlement Contest”

La ediția din acest an a National Space Society – Space Settlement Contest 2023, au participat 26725 de elevi cu 4567 de lucrări.

De la Colegiul Național Petru Rareș din Piatra Neamț a participat un grup de 9 elevi cu un proiect intitulat DELPHOS. Proiectul a primit PREMIUL 1.

Cei 9 elevi sunt:

  • George-Alexandru Berea, Alexandru Meynaghi-Aghdam, Călin Mihai Niță, Dimitrie Dan Bolea, Ilinca Sandu, Ioan Apalaghiei, Matei Magdalina, Simon Dimitrie Lupașcu, Ioan Tudor Hanganu. Team leader: prof. Grigoruță ONICIUC.

„Este al doilea an consecutiv (anul trecut a fost NEVES-ul) când elevi ai Colegiului primesc premiul 1 la această prestigioasă competiție internațională dovedind încă odată că performanța adevărată este la ea acasă la C.N.P.R.

S-a reușit astfel o performanță destul de rară, ca de la același Colegiu, în ani succesivi, echipe diferite, cu proiecte total diferite să obțină premiul 1.

În acest an premierea va avea loc în Dallas, Statele Unite ale Americii – în perioada 23 – 29 mai. Sper că vom reuși cu sprijinul tuturor celor care apreciază munca acestor elevi minunați, să fim acolo pentru a primi premiul.” – a transmis prof Grigoruță Oniciuc

NSS este o organizație educațională independentă, non-profit, non-partizană, dedicată creării unei civilizații spațiale. Viziunea NSS: oameni care trăiesc și lucrează în comunități înfloritoare dincolo de Pământ și folosesc vastele resurse ale spațiului pentru îmbunătățirea dramatică a umanității.

PUBLICITATE